Modena’dan Balzano’ya giden otoyol kenarındaki Campagalliano sanayi bölgesinde, büyük bir efsanenin baş harflerinin işlendiği dev bir fabrika dikkatinizi çeker… Bu baş harfler “EB”… Başka bir deyişle Ettore Bugatti…
Ölümünden 44 yıl sonra, Ettore Bugatti’nin adına yakışır bir otomobil üretmek için, Jean Marc Borel Avrupa’nın çesitli yerlerini inceler… Fransa, Almanya ve Italya çapında yapmış olduğu incelemeler sonucunda, havadaki nem miktari, oksijen yoğunlugu ve iklimsel şartlar göz önüne alındığında Modena’nın Campogalliano bölgesinde insan gücünün veriminin en yüksek seviyede olduğunu görür ve fabrikayı buraya kurar. Dünyada halen eşi benzeri bulunmayan bu tesis, bisiklet tekerleğinden ilham alınarak tasarlanmış olup, bölgede bulunan Ferrari, Maserati ve Lamborghini fabrikalarına da örnek olmustur.
J.M. Borel, efsanenin devamı için dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullanarak eşsiz bir model üretmeyi hedefler. Bu nedenle, dünyanın sayılı mühendislerini bir araya toplayarak fabrika bünyesinde bir mühendislik firması olark ‘Bugatti Engineering’ departmanını kurar. 1990′lı yıllarda, J.M. Borel ve Romano Artioli tarafından oluşturulan departman, Stratos, F-40 gibi birçok spor otomobilin şasi ve motor mühendisliğini yapan ve Ferrari’de yıllarca Enzo Ferrari ile birlikte çalışan Dr. Eng. Nicola Matterazzi, uzun yıllar Ferrari’de üretim ve homolagasyon direktörlüğü yapmış Dr. Eng. Federico Trombi ve Maserati fabrikasının başında olan Dr. Eng. Gianni Scrafiglio yönetiminde çalışan 150 kişilik ekiple, aynı felsefe, hatta aynı kültürü yaşatabilecek ve otomobil tarihinde rakipsiz bir yere sahip olacak modeli yaratmak için kolları sıvarlar. Tasarım ve modelleme aşamalarında , tasarımcı Marcello Gandini, EB 110′u yaratır.
Çok titiz ve detaylı çalışılarak hiçbir hataya yer verilmemesi bu ekibin temel prensibini oluşturur. Bu prensip doğrultusunda, tesisin model ve prototip departmanına bazıları insan müdahalesi olmadan 128 değişik noktadan sıfır hatayla işlem yapabilen makineler alınır. Böyle üstün teknolojiyle donatılmış tesis bugün bile yok!